Flexibel met Personal Payroll

Het behouden van flexibiliteit is noodzakelijk voor iedere organisatie.

Snel kunnen schakelen is belangrijk. Ook voor u. Dat vraagt om flexibele oplossingen. Personal Payroll biedt u deze. Of het nu gaat om flexibiliteit rondom arbeidsovereenkomsten, de betalingsfrequentie van salarissen of de snelheid waarmee u zaken geregeld wilt hebben. Wij bieden u een persoonlijke maatwerkoplossing.

Flexibele arbeidsovereenkomsten

De Wet werk en zekerheid maakt het mogelijk dat u via Personal Payroll beschikt over optimale flexibiliteit in uw arbeidsovereenkomsten en dus uw flexibele schil. Via ons zijn uw medewerkers tot wel 5,5 jaar flexibel in te zetten. Na deze periode hebben ze recht op een contract voor onbepaalde tijd.

De Wet werk en zekerheid bepaalt dat werknemers vanaf 1 juli 2015 drie contracten voor bepaalde tijd aangeboden kunnen krijgen in een periode van twee jaar. Dit was altijd een periode van drie jaar. Als ABU lid komt Personal Payroll in aanmerking voor de dispensatie regeling die is getroffen binnen deze wet.
Dit omdat onze vorm van flexibele arbeid gezien wordt als de preferente vorm. Dit stelt ons in staat om de gemiddelde duur waarin een medewerker flexibel in te zetten is te verlengen.

Wij kennen een zeer flexibele startfase waarin we werken met uitzendovereenkomsten. Deze zijn per dag opzegbaar en tellen niet mee in het aantal contracten voor bepaalde tijd. Personal Payroll is echter niet te verwarren met een uitzendbureau, want wij doen geen werving & selectie. Na 78 gewerkte weken breekt de volgende fase aan. In deze fase mogen wij zes contracten voor bepaalde tijd bieden in een periode van vier jaar. Werknemers zijn via Personal Payroll dus in totaal 5,5 jaar flexibel in te zetten voordat zij toe zijn aan een contract voor onbepaalde tijd.

Een concreet voorbeeld

U heeft een werknemer die bij u al twee contracten voor bepaalde tijd heeft gehad. De nieuwe regeling betekent dat u deze medewerker nu een contract voor onbepaalde tijd zou moeten bieden. Mogelijk is in uw organisatie de keus gemaakt om dergelijke contracten niet aan te gaan. Dit kan financiële redenen hebben of te maken hebben met het beleid qua flexibele schil. Of wellicht kunt u op dit moment niet verder vooruitkijken dan komend kwartaal. Wat de reden ook is, als oplossing kunt u uw werknemer op onze payroll plaatsen. Wij kunnen uw medewerker dan nog meerdere contracten voor bepaalde tijd bieden waarmee hij inzetbaar blijft voor uw organisatie.

Flexibele salaris uitbetaling

Het organiseren van uw personeels- en salarisadministratie is een bewerkelijke bezigheid. De uitbetaling van het salaris van uw personeel is niet met een druk op de knop geregeld. Niet alleen vanwege het feit dat dit een omvangrijke en tijdrovende administratie betreft, maar ook vanwege de verschillende frequenties in betalingen. De een wil graag maandelijks salaris uitbetaald krijgen, waar de ander liever wekelijks loon ontvangt. Door gebruik te maken van onze Payroll diensten kunt u gehoor geven aan deze wensen. Wij passen de frequentie van uitbetaling aan, aan de wensen van uw medewerkers. Per medewerker!

Flexibel door snelheid

In deze snel veranderende wereld is het zaak adequaat en vlot te kunnen handelen. Snel kunnen inspelen op de behoeften van uw klanten is belangrijk. Personal Payroll helpt u hier graag bij. In minder dan drie werkdagen zetten wij een volledig administratief proces op voor honderden medewerkers. We hebben meerdere grote projecten gedaan waarbij dit nodig was. Dit naar ieders tevredenheid.

Hoeveel flexibiliteit u ook wenst, Personal Payroll biedt de oplossing die bij u past!

Geïnteresseerd? Neem contact op met personal Payroll

Contact